Tvorac i osnivač “Baletina” je Popović Branka koja je svoje baletsko znanje i iskustvo stekla u baletskoj školi, a potom igrajući u pozorištu “na daskama koje život znače”. Pedagoško znanje i zvanje stekla je radeći u pozorištu “Pinokio” kao baletski pedagog, potom u baletskoj školi kao nastavnica baleta i konačno kao koreograf i pedagog u svom studiju.
“Baletino” već trideset godina radi u Zemunu. Kroz vrata škole prošlo je preko hiljadu devojčica i devojaka pa i nekoliko dečaka. Danas, u 10 grupa školu klasičnog i modernog baleta, scenskog pokreta, lepih manira i formiranja ukusa jedne prave dame pohađa preko 150 devojčica i devojaka.
Nekada su i njihove mame bile deo “Baletina”, a sada baletski cvetovi Zemuna uče prve graciozne pokrete u novim prostorijama studija “Baletino” u Karađorđevoj ulici broj 5.
Za trideset godina rada, plesalo se na mnogim lokacijama: “Madlenianumu”, “Jugoslobenskom dramskom pozorištu“, Domu vazduhoplovstva, Domu sindikata, Zemunskom keju, domovima kulture u Novim Banovcima, Rakovici i Požarevcu, Gerontološkom centru, “Merkatoru“, “Beogradskom sajmu“ i u mnogobrojnim dečijim programima na televiziji. Odigrano je nebrojeno predstava i možemo slobodno reći da se Zemun prepoznaje i po jednom malom – velikom studiju baleta.
Posle niza godina rada, prostor u Karađorđevoj ulici je prvi namenski prostor za edukaciju dece. Opremljen je po svim zahtevima i uslovima koji su u funkciji rada sa decom: namenska baletska sala, garderoba, toalet, foaje i kancelarija. Stvoren je prostor za decu i roditelje koji po svojoj funkciji i uređenju zavređuje pažnju.

Zemunski baletski studio je jedinstvena školica koja edukuje i priprema balerine za upis u “Lujo Davičo” jedinu baletsku srednju školu u Beogradu.